Reunió Manteniment de Parcs i Jardins de Mollet

El dilluns 14 de setembre Molletopina es va reunir amb els amb els regidors del govern de Mollet, Raúl Broto i Nuria Muñoz, a la reunió també va assistir el tècnic de Justícia Ambiental i Paisatge Urbà. Per part de Molletopina vam assistir Mónica Borrero, Víctor Molina, Asier Ruíz, Núria Flores i David Sánchez.


Per a la reunió portàvem preparats una sèrie de problemàtiques que anirem detallant al llarg d’aquest comunicat. Després d’una extensa presentació per part del tècnic explicant l’organització del Departament de medi ambient i serveis a la ciutadania, la nostra portaveu Nuria Flores va suggerir exposar els punts que teníem prevists per a agilitar la trobada i abordar els problemes. Pel fet que la reunió va ser molt extensa preferim realitzar el comunicat en diferents temàtiques:

Manteniment i estat del parc de Plana Lledó (parc del cementiri)

 

Núria va exposar el problema de falta de manteniment i l’estat general del parc. El 4 de novembre de 2019 va realitzar una visita al parc al costat d’una veïna del barri i va poder comprovar de primera mà la falta de manteniment, així com l’estat dels camins de terra i l’estat lamentable de la tanca que envolta al parc. Aquest mateix dia es va traslladar la problemàtica a la 1a Tinenta d’alcalde, Mireia Dionisio, que ens va comentar que coneixia la problemàtica i que ho traslladava tot.
En la reunió el tècnic va dir que els jocs infantils (gronxadors) estaven comprats nous i que estaven pendents d’instal·lar. Li recordem que els camins de terra estan plens de solcs i que per tant són impracticables per a persones amb mobilitat reduïda i la resposta del tècnic va ser que “no es podien arreglar aquests camins perquè quan tornés a ploure tornarien a sortir els solcs”.
Al nostre parer creiem que els parcs i jardins de la nostra ciutat han d’estar en perfectes condicions d’accés i manteniment. Respecte a aquest parc en concret el tècnic ens va afirmar que el manteniment era a càrrec d’una escola d’inclusió social i per temes de la Covid des de març no havien pogut fer res amb la qual cosa les brigades de parcs i jardins havien de repartir-se per a cobrir aquest parc. Encara així recalquem que l’estat era lamentable i que requeria de més neteja, manteniment i vigilància per a evitar actes d’incivisme.
David va fer saber al regidor Raúl Broto que l’ajuntament no havia tingut feedback amb la veïna que havia posat la queixa i que si des de de l’ajuntament es demana col·laboració ciutadana, tot veí mereix resposta.

Plaça Andalusia (parc infantil i tanca en mal estat)

 

Tanca Plaça Andalusia

En aquest punt Mónica va exposar el problema que existeix en aquesta plaça. D’una banda la problemàtica que existeix des de fa més d’un any amb la tanca metàl·lica (zona futbol) i la qual es troba en un lamentable estat ja que els filferros s’estan deixant anar i alguns queden en punta, fet que fa uns mesos va produir danys en un ull a un gos de la zona, 

MO és conscient perquè la propietària es va posar en contacte amb nosaltres i vam donar part a la 1a Tinenta d’alcalde.

Malgrat que l’ajuntament ens ha confirmat que es va realitzar la reparació, l’estat de la tanca continua sent igual de lamentable.

La resposta del tècnic va ser “jo per part meva treuria la tanca”, Mónica va respondre que la pilota acabaria en la carretera constantment amb el perill que això comporta. David li va dir al tècnic “si heu de treure-la, feu-ho però, si està posada, que estigui en bones condicions i que no causi danys ni a persones ni a animals”.
Ens va sorprendre moltíssim aquesta resposta perquè som conscients que s’ha demanat pressupost per al seu canvi o reparació.

“jo per part meva treuria la tanca”

Tècnic de Justícia Ambiental i Paisatge Urbà

 

“si heu de treure-la, feu-ho però, si està posada, que estigui en bones condicions i que no causi danys ni a persones ni a animals”.

David Sánchez, Molletopina

 


D’altra banda, Mónica va posar èmfasi en el mal estat i manteniment de les zones infantils del parc i el nostre col·laborador, Asier, va preguntar si es feia algun tipus de control i fiscalització a l’empresa encarregada del manteniment.
El tècnic ens va dir que els jocs de fusta es pintaven una vegada a l’any i que es realitzava una inspecció setmanal de les zones infantils, si hi havia una cosa reparable es feia per part de brigades i si era una cosa gran ho realitzava l’empresa encarregada, però que en tot cas en dues setmanes estava solucionat. David, li va respondre al tècnic que això no era cert, en el Parc Ca Mul·là, Plaza Andalusia, parc infantil carrer immaculat, com a exemple, havien estat gronxadors trencats i no senyalitzats més de dues setmanes i algunes zones la fusta no estaven ben cuidades, presentat estelles que al contacte amb la mà d’algun nen/a podien realitzar alguna ferida.
Mónica Borrero, encarregada de defensar aquest punt, va recordar del problema que existeix i que s’està enquistant en el temps respecte a la presència de rates per la zona i que en moltes ocasions envaeixen la zona infantil. El regidor Raúl Broto ens va dir que durant l’any es realitzaven controls periòdics de plagues per a mantenir-les a ratlla, la regidor Núria Muñoz va insistir el la problemàtica d’utilitzar verí ja que podia afectar animals domèstics, però la resposta que més ens va indignar va ser, de nou, per part del tècnic dient que “rates sempre hi haurà i hem d’aprendre a conviure amb la naturalesa de la ciutat”
Des de MO pensem que la resposta del tècnic a més de sortida de to és una falta de respecte envers els veïns i veïnes de Mollet. Una cosa és la biodiversitat i una altra la salut pública, no fa falta recordar que les rates són portadores de malalties.
Respecte al control de plagues, recordem als representants de l’ajuntament que durant aquest estiu hi havia hagut un increment de “bichitos” en alguns arbres de la nostra ciutat, aquests “bichitos” entren en algunes cases i moltes vegades els veïns no poden tenir les finestres obertes ja que envaeixen els tendals, cortines i l’estada de la llar.
De nou el tècnic va apel·lar a l’equilibri de la biodiversitat i que els “bichitos” eren inofensius, David va indicar que no fa molt a una veïna de la zona de Ca Borrell se li va donar la resposta següent, “no es preocupi perquè a l’hivern moren, mentrestant posi’s mosquiteras”, el tècnic ens va dir que veia bé la resposta.
Sense entrar a discutir, pensem que la resposta no és adequada atenint-nos al fet que l’economia de moltes famílies han quedat minvades a causa de la Covid com per a realitzar un reemborsament extra i instem a Raúl Broto que aquest tipus de respostes no siguin l’habitual cap a una veïna.
Suggerim a Raúl Broto que traslladi al departament de comunicació que es realitzin comunicats sobre els controls periòdics de plagues i que siguin visibles en la web de l’ajuntament per a la consulta ciutadana.


Barri de Lourdes (Riera i Parc Rafael Alberti)

Riera Barri de Lourdes

Enn aquest barri vam voler fer especial èmfasi a causa del malestar dels veïns i veïnes que s’havien dirigit a nosaltres i pel seguiment que va realitzant diàriament la nostra col·laboradora Andrea Anri.


Per a començar David es va dirigir al tècnic per a expressar-li les queixes sobre l’estat de la riera al seu pas pel Barri de Lourdes, la pregunta va ser la següent:

“Heu vist l’estat de la riera del barri de Lourdes?”, a la pregunta el tècnic va respondre, “Tu la veus malament?”, dirigint-se directament a David, davant aquesta resposta que ens va deixar bastant descol·locats no vam tenir una altra opció que respondre, “Tu la veus bé?, et convidem que passis pel barri i el vegis amb els teus propis ulls i, encara que no solem comparar, ho facis amb la part de la riera pertanyent a Parets”.


“Heu vist l’estat de la riera del barri de Lourdes?”

David Sánchez, Molletopina

“Tu la veus malament?”

Tècnic de Justícia Ambiental i Paisatge Urbà

“Tu la veus bé?, et convidem que passis pel barri i el vegis amb els teus propis ulls i, encara que no solem comparar, ho facis amb la part de la riera pertanyent a Parets”

David Sánchez, Molletopina

Volem agrair el suport en aquest punt de Nuria Muñoz, regidora i veïna del Barri de Lourde, en donar-nos la raó i prometre’ns que s’encarregaria personalment de realitzar el seguiment intern d’aquest punt i el parlat en la reunió.
Vam posar l’accent en la poca accessibilitat que tenen algunes voreres del barri degut a la falta de poda i manteniment de la biodiversitat a la qual es referia el tècnic.


Respecte al Parc Rafael Alberti, vam fer un prec, tenir millor manteniment del parc i els recordem el que succeïa fa uns anys, caiguda de branques amb el perill que comporta si cauen damunt d’algun nen o adult.
En aquest punt els regidors Raúl Broto i Nuria Muñoz van apel·lar a l’incivisme reiterat que sofria el parc infantil i les tanques de les pistes, cosa que Molletopina en cap cas va negar i que sabem ha succeït, no sols amb vandalisme si no amb l’incivisme tirant papers, llaunes i tot tipus de deixalles en parc i zona de la riera, malgrat tot recalquem que és tasca de l’Ajuntament de Mollet realitzar el manteniment, neteja i de posar vigilància si és necessari, no sols en aquest parc sinó en uns altres com el Parc de Plana Lledó on és sabut que es realitzen botellons amb música estrident fins a altes hores de la nit.

Zona Tir Olímpic

Tir Olímpic

El dia 14 de Juliol vam donar la notificació via Twitter que hi havia uns matolls envaint la vorera de la zona del Tir Olímpic, després d’obtenir resposta en aquesta mateixa xarxa social per part del regidor Raúl Broto que es realitzaria, no vam veure els resultats fins al dia 2 de setembre, un mes i mig després.
Vam fer saber al regidor Raúl Broto i al tècnic que no era normal que aquests arbustos estiguessin un mes i mig sense podar i impedint el pas a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta vegada la resposta del tècnic no va ser verbal, es va limitar a encongir-se d’espatlles, expressió que interpretem com una nova falta de respecte cap a un grup de veïns i veïnes que s’han reunit per a obtenir respostes del responsable tècnic d’aquest àmbit.


Després de veure les nostres cares d’incredulitat, el regidor Raúl Broto i el tècnic van apel·lar a l’any de la Covid19 i la falta de personal durant els mesos d’estiu, indicant-nos el tècnic que els treballadors i treballadores mereixen descans, que es realitzen des del 15 de juny fins al 15 se setembre, realitzant els torns corresponents.


Aquesta resposta no ens va agradar, ja que la nostra reunió i diferents queixes i propostes no van dirigides MAI, i recalquem, MAI, cap a la gran labor dels treballadors i treballadores de brigades, si no cap a la falta de proactivitat i coordinació dels responsables d’aquest àmbit.

David es va dirigir al regidor Raúl Broto i va fer saber que torna a ser tasca de l’Ajuntament preveure si fan falta més treballadors/as en plantilla per a evitar que aquestes situacions es repeteixin any rere any.
Respecte a això de l’any de la Covid, David es va dirigir al tècnic fent-li saber que el problema de l’exemple del Tir Olímpic no és solament d’enguany, havia succeït altres anys, és cert que amb menys intensitat però recalquem que a causa d’aquesta falta de manteniment i poda, les persones han de caminar per la calçada amb el perill que comporta i les velocitats dels cotxes en aquest punt, i que malgrat la poda la vorera és pràcticament impracticable i no és apta per a persones amb mobilitat reduïda, de nou el tècnic va tornar a encongir les espatlles.
Agraïm a la regidora Nuria Muñoz que digués que era cert l’estat de la vorera i el manteniment de la zona del Tir Olímpic i que ella havia estat testimoni del que dèiem, comprometent-se de nou a supervisar internament aquest tipus de casuística.

Branques altes sense podar en diverses zones de Mollet

Branca d’arbre a punt d’entrar al balcó

En aquest punt Víctor Molina va fer saber que en l’Avinguda Lourdes (Rotonda Mossos cap al Barri de Lorda) les branques xoquen amb el bus urbà, produint un soroll no agradable per als usuaris del bus.
El mateix ocorre en carrer Dr. Fleming, les branques dels arbres xoquen amb el camió de les escombraries provocant sorolls evitables i danyant al propi arbre. Un exemple d’aquesta falta de poda la trobem al carrer Joaquim Mir on algunes branques estan entrant en balcons i reixes de ventilació de les cuines, fet que fa un any va succeir en Rambla Nova on també entraven als balcons.


La resposta del tècnic va ser que “no es podia estar podant constantment”, David li va dir que en tecnicismes no anàvem a entrar, ja que els experts són ells, però que alguna solució hauria d’existir, un terme mitjà perquè tots ens entenguem. Davant la resposta del tècnic de no poder podar constantment, la nostra portaveu Nuria Flores, li va comentar que on estava el límit, la resposta del tècnic va ser “per exemple, quan comencen a envair balcons o finestres”, Nuria va recalcar que aquesta premissa no s’estava complint ara com ara.

Precs i preguntes

Arbre de Nadal a l’Hospital de Mollet

1. Suggerim si era possible amenitzar les vistes dels malalts i familiars de l’hospital de Mollet posant un arbre de Nadal a la zona enjardinada de fora, amb llums i adorns nadalencs.


2. Proposem que l’ajuntament estudiï una sèrie de “Time Lapse”, com a exemple el de la neteja i recollida de residus del mercat en Av. Llibertat, per proximitat a l’ajuntament, des que comencen a posar-se els llocs del mercat fins que el servei de neteja acaba de netejar la zona. Evidentment quan sortim de la pandèmia global que estem sofrint.

3. Indiquem que des de fa un temps no veiem notificat en xarxes socials el “Fem Dissabte”, no sabem si s’està realitzant o si s’ha deixat de fer. Ens indica el tècnic que sí que s’està realitzant i indiquem a Raúl Broto si pot comunicar-lo perquè es torni a avisar al ciutadà.

#CONTINUEM

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *