Mollet del Vallès acaba l’any 2021 sent més inclusiva

Ahir dia 23 de desembre l’Ajuntament de Mollet feia una nota de premsa on explicava la posada en marxa d’un nou servei per atendre les persones sordes.

Fa poc més d’un mes vam tenir l’oportunitat de fer la darrera reunió amb la regidora de drets socials, Anna Díaz i amb FESOCA, on ens van explicar com i quan es posaria en marxa el servei de vídeo intèrpret de Llengua de Signes.

Anhelàvem poder llegir aquest comunicat i saber que ja és una realitat aquest servei de vídeo intèrpret de Llengua de Signes.

Tot va començar fa deu mesos, Víctor ho va explicar en directe en les notícies del dia 23 de desembre en Ràdio Mollet:

Quan María Contreras es va posar en contacte amb Molletopina explicant-nos els problemes que tenia el col·lectiu de persones sordes a l’hora de poder dirigir-se a l’administració local, als hospitals i als CAPs, entre altres, no ho vam dubtar un moment, li vam donar prioritat absoluta i immediatament ens vam posar a treballar en el tema.

El primer que vam fer va ser enviar dos correus electrònics a l’Associació de Sords de Mollet per a poder treballar el tema conjuntament en el que prevèiem una àrdua tasca.

Al no obtenir resposta vam haver de començar de zero, havíem de saber des de que punt partíem i “dibuixar des d’un nou llenç en blanc“.

Hem d’agrair el “magnífic dibuix” de la situació que ens van fer tant María Contreras com Eiden Sánchez.

A partir d’aquí era feina nostra, sol·licitar reunions i més reunions, correus, whatsapp recordant la problemàtica.

Havíem de buscar temps d’on no hi havia, fer coincidir les hores lliures del nostre treball i estudis; fer-lo coincidir amb els de María Contreras i Eiden, era indispensable que a les reunions vinguessin María i el seu intèrpret; a tot això li uníem la dificultat de poder agendar horari amb la regidora i tècnics.

Darrere de tot titular i notícia sol haver-hi moltíssima feina i és el nostre deure reconèixer-l’hi a totes i tots els treballadors de l’Ajuntament de Mollet que han fet possible que avui dia Mollet del Vallés sigui més inclusiva.

“Portem 15 anys treballant en aquest tema”, aquesta va ser la frase que va marcar una de la reunions que vam tenir amb la regidora i tècnics, 15 anys era una eternitat per al col·lectiu de persones sordes, per això era urgent posar una solució i aprofitar l’avançament tecnològic que ens ha obligat a realitzar la COVID19. “Poseu-vos en contacte amb FESOCA“, “Parlin amb ells“, “assignin una partida pressupostària“, “trenquin aquesta barrera que té el col·lectiu de persones sordes“.

Recordar, preguntar, proposar, realitzar seguiment i tornar preguntar, una i la vegades que faci falta, aquest era la nostra comesa, no anàvem a deixar que aquesta necessitat caigués en sac trencat un altre lustre més, havíem de fer visible la problemàtica, per aquest motiu volem agrair a tots els mitjans de comunicació que ens han ajudat al fet que sigui notícia:

Hem d’entendre que si per a la nostra televisió local no ha estat notícia, ha de ser perquè no ho consideren prou important.

L’equip de Molletopina

Ajuntament de Mollet, Hospital de Mollet i CAPs ja són inclusius per al col·lectiu de persones sordes.

La nostra labor no ha acabat, passades festes tornarem a sol·licitar trobades amb la regidora, ens queden diversos punts molt importants a treballar:

  • Intèrpret de Llengua de Signes en les notícies de Vallès Visió. (Dret a la informació per a totes i tots)
  • Intèrpret de Llengua de Signes en els plens municipals. (Dret a la informació política per a totes i tots)
  • Major presència d’intèrpret de Llengua de Signes en actes culturals. (La cultura ha d’arribar a tothom)
  • Fer extensiu Svisual en organismes municipals (Comissaria de policia, centres cívics, etc)

L’equip de Molletopina us vol desitjar a tots els molletans i molletanes unes Bones festes.

#ContinuaMOs


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *