Més germanor que MAI!!

Això és el que estic sentint i comença a ser una cosa més que un comentari de quatre persones.

La Festa Major d’aquest 2021 ha tornat a ser ben atípica, però dins d’això, hem de valorar molt positivament la germanor entre Colles que s’ha format. La pandèmia ens va donar un bon clatellot, però durant la pre-pandèmia dúiem un bon ritme de treball i creixíem a bon ritme… i tot i que els dos anys de “Parón cultural” ens han aturat una mica, aquest estiu hem tingut l’oportunitat de tornar a lluir al nostre poble! Però clar no ha estat gens fàcil tornar a ajuntar a totes les membres i components que hi havia el desembre de 2019. Tot i que al juny no teníem gens clar poder fer unes actuacions dignes de les entitats, per falta de músics i infraestructura dintre de les Colles, crec que va sortir tot molt bé i la valoració ha estat molt positiva.

El fet que les Colles es comuniquessin i es posessin d’acord en donar-s’hi un cop de mà entre totes va ser essencial! Va fer molt de goig poder veure la Santa Teca de la Colla Morada ballant i que els músics fossin Geganters i Castellers i Morats, quan era el torn de La Cuca Molla el mateix i en sortir el Moll Fer de la Colla dels Torrats amb la seva Banda del Moll n’hi havia Gralles de Castellers de Mollet donant un cop de mà!! I perquè sones tan bé com va sonar tot, es perquè darrere hi havia moltes hores d’assajos i grans moments de germanor entre les colles.

La llàstima és la falta d’un espai en el qual puguem cabre totes i no “molestem” al veïnat que està convivint als costats dels Centres Culturals o Centres Escolars que ens facilita l’Ajuntament per poder preparar aquests actes. Hem tingut algun incident aquest estiu per molèsties a veïns i veïnes i des d’aquí demano perdó per la part que em pertoca. Però, més personalment, em fa sentir una mica de tristesa, com a ciutadà de Mollet, el fet que es consideri “molèstia” els assajos amb Gralles, Tabals, “Carretilles” de foc o cançons populars de la terra, hem de tenir en compte que sense assajos no hi ha espectacles ni CULTURA!!!

Un molt bon exemple d’això que comento ha estat aquesta XXIX diada dels Castellers de Mollet. Dissabte 30 d’octubre la plaça Prat de la Riba tornava a estar plena de gom a gom. Feia molt de goig! Les actuacions de les Colles van ser molt participatives entre totes elles acabant amb una polca conjunta que quan ho penso encara se’m posen els pèls de punta.

Per això i que per altra banda m’ha aixecat moltíssim l’ànima és la Germanor viscuda entre ENTITATS , i que gràcies a elles i a la seva unió i força, la CULTURA de MOLLET pot tenir un futur molt maco per davant.

Visca les Colles i

Visca la CULTURA MOLLETANA!!

Asier Ruíz
Asier Ruíz. Responsable de cultura de Molletopina.