L’espai que mereix la Cultura Popular de Mollet

Des que es va inaugurar la secció de Cultura a la nostra plataforma, teníem un objectiu pendent: poder transmetre les nostres propostes i inquietuds a la regidora de Cultura, Mercè Pérez.

Per aquest motiu, el passat dilluns 7 de març, l’Asier Ruiz, responsable de Cultura de Molletopina i David Sánchez com a coordinador del nostre grup d’interès vam tenir el plaer de reunir-nos amb ella i amb la 1a tinent d’alcaldia, Mireia Dionisio.

Asier Ruiz, a més de ser membre de Molletopina, forma part de manera molt activa en altres entitats culturals de la nostra ciutat; actualment es membre de la Junta de la Colla de Torrats, toca el Tabal a la Banda del Moll Fer de Torrats i també és soci dels Castellers de Mollet i del Ball de Diables de Mollet, i necessitava resoldre algunes inquietuds tractant-les en persona amb la regidora.

Vam tenir l’ocasió de resoldre diversos dubtes respecte a la programació d’esdeveniments i conèixer la postura del govern de la nostra ciutat respecte una possible millora de la nostra Cultura Popular.

Millorar el feedback amb les entitats culturals

Asier va demanar si era possible millorar la comunicació amb les entitats culturals amb la finalitat d’apropar postures, deixant enrere picabaralles passades i començar a dibuixar en un “nou llenç en blanc” el futur de la Cultura Popular de Mollet del Vallès.

La regidora coincidia amb el nostre diagnòstic i ens va informar que des d’aquell mateix dia s’hi posaria i començaria una ronda de contactes amb totes les entitats culturals de Mollet del Vallès.

Millores de la comunicació institucional

Molletopina va demanar a la regidora Mercè Pérez i, posteriorment, a la regidora de comunicació, Mireia Dionisio, que hi hagués una millor planificació per informar en xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram) dels esdeveniments que realitzen les entitats culturals.

Pensem que és una informació a cost zero i que, ben planificada, mitjançant l’eina Hootsuite, pot ajudar a apropar la Cultura Popular als ciutadans de Mollet alhora que mostraria tota la feina altruista que desenvolupen.

Si s’informa a través de les tres xarxes socials programant periòdicament els posts i tuits a principi d’any i confirmant-los mensualment amb les entitats, ajudaria moltíssim a acostar la seva feina a la resta de veïns i veïnes.

Potenciar des de l’Ajuntament a les futures generacions

Vam fer saber a la regidora que cada vegada hi ha més participació de nens i nenes en totes les entitats culturals i ens agradaria saber, si era possible, que l’Ajuntament de Mollet es plantegés poder potenciar i reconèixer-los d’alguna manera.

Cal no oblidar que són el futur de la nostra Cultura Popular i pel bé de la nostra ciutat seria un detall molt bonic donar-li el reconeixement que mereixen.

Aquesta petició no va obtenir resposta en aquesta reunió, però Asier es compromet a tornar a comentar-ho a la regidora i obtenir algun tipus de resposta.

Valoració de la reunió

Valorem aquesta trobada molt positivament. Durant les més de dues hores de durada de la reunió, vam poder resoldre dubtes i escoltar la postura de la regidora en el seu nom i de l’Ajuntament de Mollet.

Mercè Pérez ens va comunicar que des de l’Ajuntament estan treballant per poder allotjar totes les entitats culturals en un lloc on puguin desenvolupar les seves activitats i poder obsequiar les veïnes de Mollet amb la seva millor versió.

Esperem que aquesta trobada sigui el començament d’una etapa amb més comunicació i més fluida entre Molletopina, les entitats i la regidora de Cultura.

#CulturaMO


Un comentario

  • M. DOLORS

    Hola.
    El que hem de reclamar és un teatre en condicions.
    Moltes companyies o actors importants no volen venir per les poques condicions que té Can Gomá.
    Vam perdre l’oportunitat quan contruien el Parc de les Pruneres. I ja no s’ha parlat más.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *