L’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio, confirma que no hi haurà accessibilitat a la vorera de Via Ronda 75

Malauradament, la vorera accessible no és una prioritat per a l’Ajuntament en aquest moment


Des de Molletopina fa temps que reclamem la vorera accessible a Via Ronda, 75. Un obstacle com l’armari d’Edistribució impedeix el pas de persones en cadira de rodes, com el Tomás Narváez, o d’invidents com la Isabel Vázquez. El vídeo mostra les seves dificultats diàries.

A més, el pendent del gual es converteix en un perill en dies de pluja, provocant caigudes tant a persones amb mobilitat reduïda com a vianants en general.

Sol·licitem al govern de Mollet una solució urgent per garantir la accessibilitat i la seguretat per a tothom.

Des de Molletopina vam enviar un correu electrònic a la Sra. alcaldessa, Miriea Dionisio, per saber si l’Ajuntament podia requerir a Endesa la retirada o reubicació de l’armari que impedeix l’accessibilitat a la vorera de Via Ronda, 75.

La resposta de la Coordinadora d’àmbit de Planificació Territorial va ser sorprenent: ens va informar que l’Ajuntament no pot fer res per obligar a Edistribució a modificar la ubicació de l’armari,

Aquesta resposta ens va deixar perplexos i indignats. Considerem inacceptable que l’Ajuntament no assumeixi la seva responsabilitat per garantir la accessibilitat a la via pública:

[…En aquest sentit i de conformitat amb les dades que consten als diferents serveis municipals, la vorera cantó Sud de Via Ronda (entre Fèlix Ferran i Sant Jordi) és una vorera que en el moment de la seva urbanització es va executar de conformitat amb la normativa vigent, i compta amb una amplada entre 1,25 i 1,30m. Aquesta amplada es veu reduïda per la instal·lació en el seu dia d’un armari d’Edistribució i dos guals d’entrada de vehicles, malgrat però l’accessibilitat queda garantida per la vorera del cantó Nord.
L’armari forma part de la instal·lació necessària de derivació entre el centre de transformació i els subministraments privats, i la seva col·locació es va fer de conformitat a la normativa d’aplicació, per tant no és possible requerir el seu trasllat a l’empresa titular. Edistribució és l’empresa que subministra electricitat a les propietats privades, i aquest armari forma part de l’alimentació als edificis per poder derivar diverses connexions als edificis propers.
Segons l’exposat, l’Ajuntament no disposa de motivació jurídica per a requerir a Edistribució la retirada d’aquest element de la via pública, al tractar-se d’una instal·lació privada, necessària per al subministrament d’energia elèctrica als veïns i veïnes d’aquests habitatges i dels propers…]

Davant la resposta de l’Ajuntament sobre la vorera inaccessible de Via Ronda, 75, des de Molletopina vam buscar alternatives. En el directe “‘l’Alcaldessa amb tu” del 25 de març de 2024, vam preguntar sobre la situació.

Sorprenentment, la resposta va ser que no hi ha previsió de retirar l’armari d’Edistribució ni garantir l’accessibilitat. Això contradiu el compromís que l’alcaldessa va adquirir mesos enrere amb Molletopina de fer la vorera accessible.

Aquesta contradicció evidencia la falta de coherència i compromís de l’Ajuntament amb la mobilitat i la inclusió.

A Molletopina no ens rendim fàcilment, sobretot quan es tracta de lluitar contra la discriminació envers les persones amb mobilitat reduïda.

Vam aprofitar l’aprovació d’una moció del PP de Mollet al Ple, que comprometia el consistori a millorar l’accessibilitat a la ciutat, per proposar a la seva portaveu que intercedís davant l’Ajuntament.

La regidora Susana Calvo va preguntar els responsables municipals, però la resposta no va ser satisfactòria. El 1r Tinent d’alcalde, Raúl Broto, va eludir la responsabilitat, al·ludint a la resposta ja rebuda per Molletopina, una resposta que evidencia la seva manca d’empatia amb les persones amb mobilitat reduïda.

No obstant això, el regidor de Paisatge Urbà i Manteniment de l’Espai Públic, Ferran Segarra, va mostrar més predisposició i es va comprometre a estudiar el cas amb els tècnics per buscar una solució.

Silenci del regidor davant de la petició per eliminar barreres arquitectòniques

A dia d’avui, 15 d’abril de 2024, el grup municipal del PP Mollet, no ha rebut cap resposta del regidor de Paisatge Urbà i Manteniment de l’Espai Públic a la nostra y la seva petició per eliminar barreres arquitectòniques. Davant d’aquest silenci i tenint en compte l’ordre expressa dels seus superiors de no atendre la nostra sol·licitud, lamentem informar que el govern municipal no té cap intenció de prendre mesures per a la inclusió de les persones amb mobilitat reduïda.

Tomás Narváez, persona en cadira de rodes, i Isabel Vázquez, persona invident: volem expressar la nostra profunda decepció davant d’aquesta falta de compromís per part de l’alcaldessa i el seu equip. La nostra petició, que considerem crucial per a la lliure circulació i benestar de les persones amb mobilitat reduïda, ha estat ignorada i relegada a un segon pla,

Si una persona amb mobilitat reduïda vol anar des de Via Ronda 75 fins al carrer Sant Jordi, haurà de fer la volta a l’illa de cases o bé dirigir-se fins al cruïlla de Via Ronda amb Fèlix Ferran i creuar el carrer, tornar a creuar-lo al següent pas de vianants i tornar a creuar cap al carrer Sant Jordi.

Aquesta mesura és una clara mostra de discriminació envers les persones amb mobilitat reduïda.

L’equip de Molletopina

Aquesta situació posa de manifest la manca de sensibilitat i la poca prioritat que el govern municipal dóna a la inclusió i la igualtat d’oportunitats.

#ComunicatsMO


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *