Instal·lació de fonts amb dues aixetes, qüestió de sentit comú

El passat 3 de maig l’Ajuntament de Mollet va emetre un comunicat per a informar la ciutadania de la instal·lació d’unes noves fonts duals en diversos punts de la nostra localitat.

Concretament a les places Rafael Alberti, Josep Tarradellas i a l’avinguda del Tir Olímpic .

Des de Molletopina ja vam expressar en xarxes socials el nostre malestar i desacord per la instal·lació d’aquest tipus de fonts.

Així li ho vam fer saber a la regidora de benestar animal, Núria Muñoz i al regidor de Ciutadans-Mollet, Iván Garrido que, en definitiva, van ser els que van fer arribar la nostra proposta a l’equip de govern.

Sota el nostre punt de vista hi ha diverses puntualitzacions que volem recalcar de les noves fonts instal·lades:

  • La primera i per a nosaltres la més important, l’higiènica, és evident que l’alçada de l’única aixeta està a l’abast de qualsevol gos de mitjana altura, apel·lar al civisme dels propietaris com va defensar la regidora Núria Muñoz en diverses intervencions a Ràdio Mollet no evitaria que alguns gossos xuclin l’aixeta.
  • La segona és l’alçada de l’aixeta, una persona gran o amb problemes d’esquena amb prou feines podrà ajupir-se per a poder beure.
  • El comunicat de l’Ajuntament de Mollet afirmava que les noves fonts instal·lades disposaven de dues aixetes, això no és veritat, disposen solament d’una aixeta.
Extracte del comunicat de l’ajuntament de Mollet
  • I finalment, en totes les converses amb la regidora Nuria Muñoz i amb el regidor Iván Garrido, donàvem totes per fet que les fonts serien les que comunament es coneixen com a fonts duals o mixtes (dues aixetes, una per a persones i una altra per a animals). De fet, ja hi ha diverses instal·lades a Mollet d’aquest tipus, concretament una d’elles a la Plaça Pau Casals, al costat de l’Ajuntament de Mollet.
Font dual de la Plaça Pau Casals de Mollet

Per aquest motiu, el passat 31 de maig vam tenir una reunió amb la regidora de benestar animal per a fer-li saber totes les nostres inquietuds i el nostre malestar.

Una proposta com aquesta, dotar de més fonts d’aigua potable per a tots els ciutadans de Mollet, no podia simplificar-se a posar una font amb un abeurador per a gossos.

A més l’excusa tècnica per a dir que aquestes fonts evitarien que s’embocessin no ens la creiem en absolut, en anteriors reunions amb l’equip de govern i tècnics ens van assegurar que el problema no prové de les fonts si no de les canalitzacions que ja estaven reparant.

Després d’explicar-li el nostre raonament a la regidora, es va comprometre a posar tres noves fonts duals (amb dues aixetes) abans de final d’any i reubicar les ja instal·lades en un altre lloc.

La idea és dotar d’un parell o tres de fonts més cada any i el més important, no desinstal·lar les que ja existeixen, com per exemple la que hi havia on està situada la “dona d’aigua” a la Rambla Fiveller.

De la mateixa manera, vam recordar a la regidora que en la proposta figurava el compromís de senyalitzar en la web municipal, mitjançant un enllaç a Google Maps, els punts d’aigua amb l’objectiu de crear un circuit d’aigua i fomentar l’esport.

Esperem que des de l’Ajuntament de Mollet es doni l’afecte que mereix aquesta proposta.

L’equip de Molletopina

#AnimalMO


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *