Història d’una mort anunciada: Tots som Freya!

Salutacions, en primer lloc, donar les gràcies a la plataforma MolletOpina per la difusió.

Aquesta opinió no és només meva sinó que també representa al grup del pipican de Ca l’Estrada a Can Pantiquet.

Aquesta comunitat que hem construït està formada per gent de totes les edats: Joves, adults i també gent gran. Tots tenim un punt en comú que compartim cada dia que és l’amor pels nostres peluts i peludes. Tot i així, el Dilluns 9 d’Octubre aquesta comunitat va patir una desgràcia degut a la manca de seguretat que fa temps que denunciem…

Freya, una gosseta de només 2 anys d’edat es va escapar del pipican i desgraciadament ja no està entre nosaltres…

Aquesta desgràcia ve causada per la manca d’elements de seguretat en el pipican tals com, per exemple, la doble porta.

Entre d’altres reclamacions URGENTS que fem:

  • Treure els troncs del pipican i posar estructures en condicions. Parlem de gossos i gosses, no micos.
  • Afegir espais d’ombra per als animals i persones. A l’estiu no s’hi pot estar.
  • Arreglar el terra, els animals es fan ferides degut a que no hi ha una gespa en condicions sinó graveta.
  • Canvi de la localització de la porta. Ara mateix dona cara a la carretera en compte de estar situada en un espai amb menys risc.
  • Millora de les tanques, són massa baixes i els animals les poden saltar perfectament, i sense punts on es puguin fer mal.
  • Espai especial per gossos petits o incompatibles per tal d’evitar una discriminació.

👉 L’únic responsable de la manca d’aquests elements de seguretat és l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

Diverses plataformes porten denunciant aquests problemes des de fa anys i no s’ha fet res per solucionar-ho. De fet, l’única resposta que hem rebut de l’ajuntament és que el procés de licitació és en marxa i els terminis s’estan complint. No obstant, l’ajuntament mai ha entès que, en quant als elements de seguretat, estem parlant d’una necessitat urgent.

Entenem que en casos de millora qualitativa dels espais, tot això ha de requerir uns temps i unes formes d’actuar, però estem parlant de seguretat tant vial, personal com animal.

La gent gran no pot, i repeteixo, no pot físicament gestionar les entrades i sortides dels gossos en els pipican. I molt menys respondre en vers a segons quins problemes que es generen respecte a més manques de seguretat en aquests.

L’ajuntament en termes generals i la regidora de benestar animal en particular han d’assumir les responsabilitats d’aquesta manca de seguretat, demanar disculpes i reparar aquestes deficiències en TOTS els espais animals de Mollet. No d’aquí un any o dos, no demà, JA!

Entenem que tot aquest historial no depèn d’aquest govern sinó de l’anterior, per tant el que vam fer va ser anar a parlar amb l’alcaldessa i la regidora el dia 16 d’Octubre reclamant les millores. Lluny de fer-nos cas i atendre les demandes es van amagar darrera del seu equip i van fer cas omís negant-se a parlar amb nosaltres.

Vull recordar a l’alcaldessa i a la regidora de benestar animal que es deuen al poble i a les seves demandes, no només a escalfar una cadira. Per tant, la cançó de sempre no serveix, volem les millores per ja.

Aquestes accions desgraciadament no ens tornaran a Freya, però si poden salvar la vida de Mía, Murphy, Cora, Elvis, Rayo, Danko, Kiwi, Hunk, Connor, Dana, Quer, Zar, Sia, Nala, Conan i més amics que, recordem, donarien la vida per nosaltres si poguessin.

Tornem a repetir el nostre agraïment a la plataforma i recordar a l’ajuntament que no pararem fins a obtenir les necessitats que demandem.

Cristian Camps

Veí de Can Pantiquet