Falta de compromís en la instal·lació de les fonts duals

Les fonts instal·lades no són fonts duals

La setmana passada, l’Ajuntament de Mollet del Vallès va publicar una nota de premsa comunicant que s’havia realitzat la instal·lació de tres noves fonts duals a la ciutat.

Aquesta nota de premsa conté el següents fragments:

Aquestes fonts, amb dues aixetes, faciliten que els gossos puguin beure, a modus d’abeurador, i al mateix temps té una aixeta perquè també puguin beure les persones[…]”

“[…]complim el compromís adquirit amb l’objectiu de seguir fent de Mollet una ciutat amable per a les persones amb gos i pels propis gossos i donem continuïtat a la prova pilot que en aquesta línia vam iniciar el passat mes d’octubre[…]”

Malauradament, això no és del tot cert i, des de Molletopina, volem expressar el nostre malestar sobre el que considerem una falta de compromís per part de la regidoria de respecte animal, Nùria Muñoz i del mateix Ajuntament de Mollet.

Les fonts que s’han instal·lat són aquestes:

Nosaltres, un cop vistes, adreçem la següent pregunta a l’Ajuntament de la ciutat i la regidora de respecte animal, Núria Muñoz:

on es troba la segona aixeta?

A més, recordem, la nota de l’Ajuntament diu: “complim el compromís adquirit[…]”.

Una afirmació totalment falsa i, no només al nostre parer, el regidor Iván Garrido del grup municipal de Ciutadans va expressar el seu punt de vista i també va explicar cronològicament com es va forjar la moció en el programa “A fons” de Ràdio Mollet.

Tot i això, el que més ens ha sorprès, ha estat el fet que la regidora de respecte animal no hagi comunicat res a Molletopina, que recordem som qui vam presentar la proposta; tot i que, el més surrealista, ha estat que el grup de Ciutadans ha tingut notícia de la instal·lació d’aquestes fonts a través de la premsa.

Volem recordar a la regidora de respecte animal, Núria Muñoz, que una font dual és aquella que proporciona aigua a través de dues aixetes, tal i com indica la nota de premsa i que és el model que es van comprometre a instal·lar.

A més, voldríem recalcar que en aquestes fonts l’aixeta està molt baixa perquè una persona gran pugui beure sense haver d’ajupir-se, per aquest motiu les fonts duals l’aixeta on beu una persona està a la posició correcta.

També l’aixeta en ser tan baixa està a l’abast que els gossos la llepin, no es pot apel·lar al civisme dels amos havent-hi una solució tan fàcil i higiènica com una veritable font dual.

Per això, adjuntem unes imatges d’una font d’aquestes característiques que, com es pot observar, res té a veure amb les que s’han instal·lat aquesta passada setmana.

D’altra banda, volem fer especial èmfasi en que les fonts NO DUALS que s’han instal·lat no ofereixen les mateixes condicions d’higiene que sí ofereix una font dual.

La nostra portaveu, Nuria Flores, ho explica a l’informatiu de Ràdio Mollet:

També volem puntualitzar que aquestes fonts tenien prevista la seva instal·lació a finals de l’estiu del 2021 i que, per tant, encara resta instal·lar les que corresponen a l’any 2022 i de les quals no tenim constància de si es durà a terme l’actuació.

La regidora de respecte animal va fer les següents declaracions al diari SomMollet:

Per això, volem dirigir-li la nostra visió:

Creiem que, en cap moment, Molletopina o el grup de Ciutadans Mollet no vam exigir que, per tal de complir amb el que s’havia acordat, s’instal·les qualsevol tipus de font.

Entenem que puntualment pugui existir un problema de subministrament però, no creiem que s’hagin deixat de fabricar fonts duals com el model que es va prometre que s’instal·laria.

Només comunicant aquest problema de subminstrament hauria estat suficient per entendre la demora.

Els compromisos s’han de realitzar tal i com es van acordar.

En definitva, des de Molletopina considerem que el balanç d’execució de la instal·lació de les fonts és totalment desfavorable.

Tant el temps d’execució, com el tipus de font així com les ubicacions, que no són noves (a excepció del petit correcan de l’av. Tir Olímpic, on era imprescindible ja que no en tenia), la falta d’informació entre l’Ajuntament i la regidora de respecte animal i la manca de feedback per part de la regidora cap a Molletopina ens obliguen a fer aquesta valoració negativa.

No obstant això, aquest balanç negatiu no pot ser un obstacle per desviar-nos del nostre objectiu: dotar de més fonts duals el municipi de Mollet del Vallès.

Finalment, per tot el que hem exposat, volem emplaçar la regidora de respecte animal a posar-se en contacte amb Nuria Flores, responsable de cura animal de Molletopina i concertar una reunió conjunta amb el grup de Ciutadans Mollet per tal de poder encaminar la proposta.

Atentament,

L’equip de Molletopina

#AnimalMO


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *