Crònica d’una mort anunciada amb els horaris del bus urbà de Mollet

Els nous horaris no han aconseguit solucionar els problemes d’aparellat i els retards i encara es produeixen diàriament

Avui, fa tot just dues setmanes que el passat 13 de febrer l’Ajuntament i Sagalés van canviar els horaris del bus urbà per uns de nous que havien de solucionar els problemes d’aparellat i retards constants que fa mesos que són el pa de cada dia (i cada hora) del servei.

Uns problemes però, que en cap cas no s’han solucionat. Aquestes dues setmanes hi han haguts els mateixos problemes, o fins i tot més, que els darrers mesos.

Una situació que ja comença a afectar greument l’ús i la confiança de les persones que són o que eren usuàries.

Des d’un primer moment, quan vam veure l’horari publicat, ja vam saber que això no passaria.

Els nous horaris tenen el mateix problema que els anteriors: hi han intervals de pas massa reduits (10 minuts) seguits d’altres excessivament llargs (18 minuts) i, a més, no hi ha regulació horària per oxigenar el servei, tal com venim proposant des de fa anys.

Hem rebut queixes veïnals de retards importants en les primeres expedicions del matí que són essencials per poder arribar al tren i a les escoles i instituts de la ciutat., quan el servei encara no porta ni una hora en marxa i hem vist dos autobusos solapats a les 9 del matí.

👩 Maite A. es queixa del servei de bus urbà enviant-nos un privat a les nostres xarxes socials

👩 La Mar M.A. també ens fa arribar, mitjançant un àudio, una queixa del servei del bus urbà.

A més, cal fer esment de la fatídica relació d’autobusos que passen pel barri de Lourdes. La nostra plataforma proposava un primer bus abans de les 7h del matí, freqüència de 26 minuts en hora punta i cada 26-50 minuts la resta del dia i un últim servei a les 21:50 hores.

L’horari oficial, però, fa passar diversos busos de forma alternativa durant una hora i a la següent no en fa passar cap. Al nostre parer, aquesta oferta no és gens racional ni atractiva i dissuadeix totalment l’ús del servei al barri, a més de fixar l’inici del servei a les 7:15h, 50 minuts més tard que a la resta de la ciutat.

Per tot això, hem sol·licitat una reunió amb l’alcaldessa, el primer tinent d’alcaldessa i el regidor de mobilitat. Cal tractar amb urgència aquesta situació insostenible que s’allarga in aeternum. Portarem una nova proposta d’horaris perquè el nostre grup creu fermament que cal un nou model i que arribi una solució definitiva a aquest problema diari de fa molts mesos.

Esperem que la segona línia prevista per aquest any no neixi esbiaixada per aquests problemes amb models d’horaris que s’ha vist que no funcionen i el servei pugui recuperar-se i créixer i fer possible novament una mobilitat fiable en transport públic a la nostra ciutat.

#MObilitat


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *