Comunicat en relació al dispositiu de mobilitat en bus per la Festa Major 2023 de Mollet del Vallès

Enguany, la comunicació de les alteracions aprova mentre que mobilitat a nivell tècnic suspèn

Històricament, des de MolletOpina, hem fet moltes peticions i demandes en relació a tot allò que envolta els serveis de bus els dies de Festa Major.

Fins ara, la manca d’informació i el misteri dels canvis eren una constant.

Aquest any, però, hem trobat un dispositiu informatiu força complet que ha trencat aquesta dinàmica.

S’ha posat tota la carn a la graella: avisos a xarxes socials, aplicacions, pantalles de parades i cartells.

Tot allò que creiem que són eines indispensables per tal que la ciutadania no vegi penalitzats els seus desplaçaments.

Avisos dels canvis per Festa Major 2023 a les parades.
Avisos dels canvis per Festa Major 2023 a les aplicacions.

Això sí, filant prim, ens hauria agradat disposar d’aquests avisos un parell de dies abans per tal que el veïnat que necessiti desplaçar-se pugui tenir la previsió amb més antel·lació.

També hem de fer esment que la informació del servei nocturn és un tant confusa, ja que no s’han publicat els horaris de pas i això ha provocat que moltes persones esperessin el bus quan l’últim ja havia passat.

És per això que hem decidit realitzar nosaltres mateixos una estimació per poder orientar la ciutadania.

Esperem que aquesta informació torni a estar disponible a l’app del bus urbà, tal com se’ns va indicar per part de l’Ajuntament a la reunió de mobilitat del 9 de març de 2020 que es faria.

Tot i això, hem de reconèixer la gran tasca que s’ha fet enguany i emplaçar l’Ajuntament de Mollet i l’empresa Sagalés a oferir tota aquesta informació a tots els talls que es realitzen de forma programada d’ara en endavant.

D’altra banda, no podem ser tant positius pel que fa als canvis en sí.

En el cas del bus urbà, que passa alternativament per Av. Calderó, no realitza cap parada des del Museu Abelló fins a la parada alternativa a Av. Badalona – Pl. Pau Casals, que a més, queda a uns 100 metres de la parada Onze de Setembre. Per tant, hi ha un tram de 800 metres sense parades.

Trobem a faltar la presència d’una parada provisional a l’entorn de Berenguer III – Av. Calderó com s’havia fet en anys anteriors.

A més, també s’havia reservat espai en calçada per garantir el gir, un aspecte que aquest any no s’ha fet tot i haver força obstacles.

Parada provisional per Festa Major a l’av. calderó l’any 2019.
El gir cap a av. Calderó té força dificultat i obstacles.

Tant és així, que hem trobat que els autobusos de les línies de Sant Fost i Martorelles hi estan fent parada, fet que porta a confusió també als usuaris del bus urbà de Mollet.

Suposem que el motiu de l’absència d’aquesta parada enguany es deu a la manca de recursos per garantir la seguretat i accessibilitat.

Per això, proposem que l’Ajuntament disposi d’un mòdul que es pugui instal·lar en aquests casos per poder crear parades provisonals.

Municipis de la vora com Lliçà d’Amunt disposen d’aquest mobiliari que és molt pràctic.

Parada modular provisional a Lliçà d’Amunt.

En defenitiva, fem un balanç positiu a la part de comunicació, amb matisos a millorar, i un balanç negatiu a mobilitat, on esperem més planificació pel dispositiu de parades a realitzar i la creació d’una parada provisional a Berenguer III – Av. Calderó de cara a molts talls que afecten l’av. Llibertat cada any, com per exemple la Festa de l’Esport o Mollet és Fira Motor.

#MObilitat


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *