Comunicat de la reunió amb la regidora de benestar animal

Des de MolletOpina fem una valoració més aviat fluixa, tot i que caute·lar fins a obtenir respostes concretes

Fa dues setmanes vam tenir la primera reunió de benestar animal del mandat, amb la nova regidora, Encarna Ortiz, i el coordinador d’àmbit serveis urbans, justícia ambiental i paisatge urbà de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

L’objectiu general de la trobada era poder continuar la comunicació en aquest àmbit iniciada amb l’anterior regidora, Núria Muñoz, a la legislatura anterior així com algunes propostes.

D’entrada, era vital tractar la qüestió de l’abocament de productes químics a la via pública, que durant l’estiu s’havia ressentit quant a agilitat en la neteja d’aquesta substància tòxica. Ara, però, torna a ser més àgil, un cop revisat a la reunió la forma de comunicació dels casos amb la nova regidora.

❓ En aquest sentit, preguntem pel circuit intern d’actuació de l’Ajuntament.:

El tècnic asegura que es disposa d’un protocol però des de MolletOpina creiem que es tracta d’una manera de procedir que no està recollida en cap documentació que garanteixi la continuïtat en cas de canvi del personal tècnic.

D’altra banda, hi havia dues propostes que volíem recuperar i actualitzar el seu estat.

La primera és l’entrada de gossos al cementiri municipal, una qüestió que l’anterior regidora tenia la voluntat de fer realitat.

En aquest cas però, la nova regidora comenta que, en tractar-se d’un equipament públic, és un procés llarg que cal estudiar ja que actualment l’accés de gossos està prohibit a tots els espais municipals.

El coordinador de serveis urbans es mostra reticent per una sèrie de raons que des de MolletOpina no creiem sòlides i no podem compartir de cap manera.

L’argument del coordinador era que si algú no té cura de les deposicions que realitza el seu gos, pot molestar algun familiar que hagi de visitar el seu ésser estimat, que han de buscar la fórmula perquè això no passi.

Des de Molletopina creiem que sent un recinte obert, l’ús del qual és principalment visitar algun ésser estimat, caldria aplicar la mateixa normativa que es fa al carrer.

🦾 Seguirem treballant des del nostre grup per poder fer d’aquesta proposta una realitat.

L’altra gran proposta pendent és l’habilitació d’un correcan al Parc de Plana Lledó.

Actualment, existeix un espai en desús a tocar de la via del tren i darrera de la petanca que amb algunes mesures de condicionament podria habilitar-se,

Actualment ja s’està utilitzant com un correcà clandestí, per això la proposta d’habilitar-lo i mantenir-lo en perfectes condicions.

❌ Novament però, el coordinador es mostra en contra.

Al·lega que la creació d’un espai d’aquestes característiques en aquesta ubicació podria tenir efecte crida a comportaments incívics.

😨 Nosaltres però, no podem entendre res.

Al Parc de Plana Lledó ja tenen lloc tots aquests incidents i actes vandàlics malgrat que és un parc tancat.

✅ Creiem que fem una bona proposta i no ha de tenir cap efecte negatiu.

La regidora, per la seva banda, es compromet a visitar l’espai i valorar-lo i, fins i tot, inclou-re’l al pròxim pressupost municipal si tira endavant.

Una altra proposta que portem fent des de fa temps és la realització de campanyes grans de civisme.

Creiem fermament que una bona comunicació és clau per la conscienciació de la ciutadania. En aquest cas però, la regidora ens indica que es faran campanyes amb la nova ordenança municipal de tinença d’animals, que obligarà a netejar amb aigua els orins dels gossos.

🐶 S’acompanyarà la campanya amb la distribució d’ampolletes per facilitar la tasca.

Tot i això, des de MolletOpina insistim que cal rellançar campanyes passades periòdicament per fer consciència de forma més intensa, ja que en el mandat passat només s’han fet campanyes petites de tinença responsable.

En aquest punt recordem a la regidora que a més de fer campanyes perquè els amos siguin responsables amb els excrements i els pipís dels seus gossos, s’hauria de fer també campanya per informar a la ciutadania de la prohibició d’abocar productes químics a les voreres, cantonades, escocells, etc.

La nostra sorpresa va venir amb l’afirmació del coordinador adduint que aquestes campanyes no serien necessàries si els amos dels gossos fossin nets.

Des de Molletopina considerem que és una criminalització cap al col·lectiu de persones amb gossos.

👉 El coordinador afirma que Mollet està net i que només depèn dels amos dels gossos que segueixi així.

😡 Afirmar que Mollet està net quan sabem que els nostres carrers i voreres necessiten un bon repàs de neteja, considerem que és no voler veure la realitat de la nostra ciutat.

Us deixem un vídeo on podeu observar l’estat d’una vorera al costat d’uns contenidors.

👉 És culpa dels amos dels gossos només?

Per últim, vam tractar altres qüestions que es trobaven a mitja execució.

La instal·lació de noves tanques i accessos al correcan del carrer Sant Agustí (barri Santa Rosa).

La regidora ens indica que està inclosa dins del pressupost municipal i a hores d’ara es troba en tràmits administratius per ser licitada pròximament.

També la instal·lació de noves fonts duals, l’estat de conservació de les actuals i la confecció d’un mapa digital (estil InstaMaps ICGC). En aquest cas la regidora ens diu que ho mirarà.

✅ La reparació del focus del correcan de Ca l’Estrada sí que es troba pendent i la regidora ens comunicarà la planificació,

🙉 Escoltar afirmacions per part del coordinador d’àmbit serveis urbans, justícia ambiental i paisatge urbà com: “l’última paraula sempre la tenim els tècnics” és deixar als peus dels cavalls els regidors i obviar propostes de millora per part de la ciutadania preocupada pel benestar animal, a més d’anar una mica de sobrat.

En definitiva, des de MolletOpina fem una valoració més aviat fluixa, tot i que caute·lar, ja que creiem que les úniques actuacions previstes són aquelles per complir amb les necessitats mínimes i de manteniment. Esperem poder arribar a majors consensos sobre necessitats com més campanyes i el correcan de Plana Lledó al llarg d’aquest mandat.

L’equip de Molletopina

#AnimalMO


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *