Alternatives pel tall de la R3 a Mollet del Vallès

Posem de relleu totes les alternatives existents al tall de la R3 per a Mollet i les dificultats afegides al barri de Lourdes

El pr√≤xim dijous, dia 12 d’octubre de 2023, comen√ßar√† el primer tall per obres de duplicaci√≥ de via de la R3, una de les obres m√©s esperades pels usuaris i usu√†ries de la l√≠nia.

Per aquest motiu la mobilitat habitual de molts molletans i molletanes es veurà afectada.

Per aix√≤, hem volgut mirar de fer una recopilaci√≥ de les alternatives existents (fins on nosaltres sabem) d’autobusos regulars, a m√©s dels autobusos substitutoris especials que es posaran en marxa.

La parada dels autobusos substitutoris de Renfe es troba situada al carrer Germans Moret√≥ entre l’avinguda de Rafael Casanova i el carrer del Cam√≠ de la Mogoda.

Hem realitzat un petit esquema tot aplegant aquesta informació que podeu consultar a continuació.

Mancançes al barri de Lourdes

Tot i aix√≤, volem denunciar que el barri de Lourdes, servit per l’estaci√≥ de Parets del Vall√®s, t√© menys alternatives que la resta de la ciutat.

Durant l’hora punta del mat√≠, de 7h a 8h nom√©s passa un bus urb√† per Lourdes a les 7:15h (que coincideix amb el primer bus pel barri tot i que el servei comen√ßa a les 6:25h, 50 minuts abans), de manera que arribar a l’estaci√≥ de Mollet – Sant Fost per servir la R2 per arribar a com a alternativa no √©s pas una possibilitat factible.

Instem l’Ajuntament i l’empresa Sagal√©s a fer un canvi en aquesta franja hor√†ria per tal de garantir els despla√ßaments dels ve√Įns i ve√Įnes d’aquest barri.

Creiem que √©s molt important ja que els trens de la R3 en sentit Barcelona s’han endarrerit 10 minuts i aix√≤ pot fer perdre transbordaments a Montcada per a la gent que va cap al Vall√®s Occidental, connexions que ara ja tenen un temps de viatge molt elevat, d’aproximadament 1 hora. D’aquesta manera es podria oferir una alternativa que no incrementi substancialment el temps de viatge.

Manca d’informaci√≥ institucional

Des de MolletOpina trobem que hi ha una gran manca d’informaci√≥ institucional respecte les alternatives al tall, tant per part de Rodalies (que no informa d’altres opcions) com per part de l’Ajuntament de Mollet, que no informa dels dos tipus de servei d’autob√ļs alternatius especials i tampoc d’altres opcions.

Per a més informació us recomanem que consulteu els horaris dels serveis als webs dels operadors (Rodalies, www.sagales.com) i els cercadors de transport oficials (Mou-te, T-mobilitat) i Google Maps.

#MObilitat


Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *